Antarët e bordit


 • Ayhan Demirkıran

  Kryetar (Atlantik Group)

 • Orcun Ozdemir

  TEB Bank

 • Mustafa Kerrar Yüksel

  Turkish Airlines

 • George Karagutoff

  KEDS

 • Meriton Sunduri

  Ziraat Bankası

  I lindur në Prizren, në vitin 1973. Diplomoi në Fakultetin Ekonomik në drejtimin e Menaxhmentit dhe Informatikës në Prishtinë, si dhe në SHLP në Prizren në drejtimin e Gjuhës dhe Letersisë Angleze. Karriera e tij në sektorin bankar filloi në vitin 2002 në Raiffeisen Bank në Kosovë (asokohe Banka Amerikane e Kosovës) si pjesë e operacioneve dhe mëpastaj të shitjes, ku nga viti 2008 udhëheqi sektorin e Mikro Bizneseve në degën e Prizrenit. Nga viti 2010 ai i bashkangjitet TEB Sh.A’së në poziten e Menaxherit të degës në Shadërvan. Më 2014 ai është emëruar në pozitën e Menaxherit të degës / Menaxherit të shtetit pranë T.C. Ziraat Bankasi A.S. dega në Kosovë për të filluar me themelimin e degës se kësaj banke në Kosovë e cila Bankë nga muaji Qershor i vitit 2015 pas licencimit nga autoritetet e Bankës Qendrore të Kosovës nisë me operacione bankare në tregun e Kosovës. Njëkohësisht është anëtar i Bordit të Drejtorëve të Shoqatës së Bankave të Kosovës dhe anëtar i Bordit në Odën Tregtare Kosovaro Turke.

 • Haldun Firat Kokturk

  Limak Kosovo

  Haldun Firat Kokturk, born and raised in Ankara, Turkey, is the current CEO and Board Member of Limak Kosovo. As a Civil Engineer he studied MBA in Aviation Management and also has numerous certifications in civil aviation, including security, management, and other fields. As part of the Limak Holding team for many years Mr. Kokturk has been at the helm of many ambitious projects of the company, most notably, overseeing the construction and managing the transition process of the Instanbul Sabiha Gokcen airport in Turkey, and then the new terminal and infrastructure construction of Prishtina International Airport "Adem Jashari" in Kosovo. He continues his work, in addition to his current responsibilities in Kosovo, and into other airport development projects of Limak. He has shown his professionalism and experience in evaluating, planning, cost management, safety, and management and development numerous times. Under his leadership, Kosovo's sole international airport has grown significantly, in terms of passenger numbers as well as airlines, making Prishtina a formidable player in air transport in the region. Most importantly, he is fervent reader of books, a listener of good music, and a lover of the arts. He is the Global Stevie Award winner of 2015 in transportation executives.

 • Ahmet Mithat Milli

  Kosova e Re

 • Abdurrahman Balkiz

  BKT Kosove

  Z. Balkız është diplomuar në degën Administrim Biznesi në Universitetin Cukurova. Përpara se t’i bashkohej BKT-së, Z. Balkız ka qenë Drejtor i Këshillit të Auditimit të Brendshëm në Bankën Atlas Investment, njësi në varësi të Kentbank, Senior Auditor i Brendshëm dhe Zyrtar i Pajtueshmërisë në Kentbank. Përpara se t’i bashkohej Kentbank, Z. Balkız ka qenë Asistent Auditor i Brendshëm në Bankën Arabe-Turke. Gjatë 13 viteve të fundit Z.Balkiz ka qenë pjesë e BKT-Shqipërisë, 6 vite si Drejtor i Grupit të Auditimit të Brendshëm dhe 7 vite si Drejtor i Grupit të Operacioneve. Nga Janari i vitit 2014 Z.Balkiz është pjesë e BKT- Kosovës si Drejtor i BKT – Dega Kosovë.

 • Agon Gashi

  Merdian Coorporation

  Agoni mban një B.A. në Economi nga Bard College, New York. Eksperienca e tij e punes në fushën e Economisë dhe Financave përfshinë: Drejtor Zhvillimi & Menaxher i Projekteve në Meridian Corporation LLC, Prishtina (Qershor 2010-Vazhdon). Përvoja e mëparshme përfshn: Analist për Investime Portofoli në Veda Asset Management LLC, New York (2009-2010), Asistent i kerkimeve në Bankën Qëndrore të Kosovës, Prishtina (Verë 2008), Këshilltar i Studentëve në Qendrën Amerikane të Këshillimeve, Prishtina (Shtator 2010-present), Mësimdhënës Asistent në departmentin e Ekonomisë në Bard College, New York (2008-2010). Në Shkurt 2011, Agoni u zgjodh anëtar i Bordit të Drejtorëve në Meridian Corporation. Gjatë kohës së tij në Bard College dhe përfshirjes së tij në botën e ekonomisë dhe të financave, Agonit i ishte dhënë: Jerome Levy Institut i Ekonomise Bursë, Adolf Sturmthal Memorial Cmim për punë të palodhshme në fushën e ekonomisë (2009), David and Rosalie Rose Bursë për Udhëheqje dhe Përsosshmëri Akademike (2010). Tema e Agonit në Bard College ishte drejtuar në "Ndikimin e Investimeve te Huaja Direkte ne Eficencen e Sektorit Bankar në Vendet në Tranzicion." Agoni ka qenë pjesë e shumë grupeve/organizatave gjatë Kohës së tij të studimeve, si Ekonomistët e Bardit, Bashkthemelues i Albanian Student Organization, dhe anëtarë i Student Investment Club. Momentalisht, Agoni jeton në Prishtinë dhe punon me orar të plotë në Meridian dhe nga distanca për VAM.

 • Alper Karakoç

  Türkiye İş Bankası

  Z. Karakoç ka lindur në Ardahan, Turqi në vitin 1973. Z. Karakoç diplomoi nga Universiteti Teknik i Stambollit, Departamenti i Menaxhimit të Inxhinierisë në vitin 1995. Z. Karakoç filloi karrierën e tij bankare si specialist në Departamentin e kërkimeve ekonomike në İşbank. Pasi kishte punuar rreth 1 viti në hulumtim, u transferua tek Bordi i Auditimit të Brendshëm si auditor i brendshëm dhe punoi 7 vite si Auditor i Brendshëm. Pastaj u promovua në Korporatën Kozyatagi dega Stamboll si Asistent Menaxher dhe ishte përgjegjës për operacionet dhe shitjet për 7 vite. Z. Karakoç u emërua si Drejtor Menaxhues i operacioneve të İşbank në Kosovë në dhjetor të vitit 2014.

 • Emir Çeku

  Newco Balkan