Ambasadori i Turqisë Sakar morri pjesë në takimin njoftues me bordin e OTKT-së

25.02.2019 - Bordi i Drejtorëve të Odës Tregtare Kosovaro Turke (OTKT), ditën e shtunë, mirëpriti ambasadorin e ri të Republikës së Turqisë në Prishtinë Çağrı Sakar. Krytari i Bordit të Drejtorëve të OTKT-së Abdurrahman Balkız deklaroi se ky takim ishte njoftues ku anëtarët e bordit të drejtorëve prezantuan punën dhe aktivitetet e tyre në Kosovë. Në takim anëtarët e Bordit…

Banka Gaspları ve Soygunları Yabancı Yatırımları Riske Atıyor

Kosova’da bankacılık sektörü, ülke ekonomisinin kalkınması ve hem ekonomik hem de sosyal istikrar için çok önemli rol oynayan sektörlerin başında gelmektedir. Ülkede yatırımların artması ve doğrudan yabancı yatırımların ülkeye çekilebilmesi için istikrarlı ve sağlam bir bankacılık sistemi ön koşul olarak görülmektedir. Ekonomik kalkınmanın bu temel şartları göz önünde bulundurulunca Kosova’da çok sağlam ve istikrar örneği olan bir bankacılık sistemi gelişmiştir.…

Plaçkitjet e bankave trembin investitorët e huaj në Kosovë

Sektori bankar në Kosovë është një nga sektorët kryesorë me rol shumë të rëndësishëm për zhvillimin e ekonomisë së vendit, si dhe për stabilitetin ekonomik dhe atë social të tij. Një sistem bankar i qëndrueshëm dhe i fuqishëm konsiderohet parakusht për rritjen e investimeve në vend si dhe për tërheqjen e investimeve të huaja direkte. Marrë parasysh rëndësinë e tij…

Kosovën dhe Turqinë i bashkon jo vetëm interesi ekonomik, por edhe historia

Kryetari i Odës Ekonomike Turke në Kosovë, Abdurrahman Balkiz, në një intervistë për KosovaPost flet për bashkëpunimin ekonomik mes Kosovës dhe Turqisë, ndër të tjera edhe për mos implementimin e Marrëveshjes së Tregtisë së Lirës mes dy vendeve. Ai gjithashtu tregon edhe për vështirësitë që kanë investitorët e huaj, përfshirë edhe ata të Turqisë në Kosovë. Me tutje, Balkiz thotë se…

OTKT dhe Oda e Tregtisë së Edremit’it nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

Oda Tregtare Kosovaro Turke dhe Oda e Tregtisë së Edremit’it nënshkruan memorandum bashkëpunimi. Dje, më 15 nëntor, Kryetari i Odës Tregtare Kosovaro Turke Abdurrahman Balkız mirëpriti Sekretarin e Përgjithshëm të Odës së Tregtisë së Edremit’it Recep Akgun. Gjatë takimit u fol rreth organizimeve të përbashkëta si dhe rreth shkëmbimit të informacioneve. Më pas, u nënshkrua një memorandum bashkëpunimi i cili…

Kosova duhet ta ratifikojë marrëveshjen e tregtisë së lirë me Turqinë

Drejtori ekzekutiv i Odës Tregtare Kosovare-Turke (OTKT), Arben Fetahu, ka thënë se marrëveshja për tregti të lirë me Turqinë që është nënshkruar në vitin 2013 duhet të ratifikohet urgjentisht nga Qeveria e Kosovës pasi, sipas tij, mosratifikimi i kësaj marrëveshje po i destimulon investitorët turq për të investuar në Kosovë. Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, ai…

Rumelisiad, Kosova’da işbirliği fırsatlarını araştırıyor

Kosova Türkiye Ticaret Odası KTTO, Bursa’daki Rumelisiad Derneğinden gelen iş heyetini kabul etti. 1 Kasım 2018, Priştine - Balkan kökenli iş insanlarının kurduğu Bursa merkezli Rumelisiad Derneği, Kosova’da iş fırsatları ve işbirliği olanaklarını araştırıyor. İki günlük Kosova ziyareti sırasında Rumelisiad Derneği Başkanı Ömer Kumava başkanlığındaki heyet Kosova Türkiye Ticaret Odasını ziyaret etti. KTTO Başkanı Abdurrahman Balkız tarafından karşılanan heyete Kosova’da…

Rumelisiad kërkon mundësi bashkëpunimi në Kosovë

Rumelisiad kërkon mundësi bashkëpunimi në Kosovë 01.11.2018 - Oda Tregtare Kosovaro Turke mirëpriti delegacionin e shoqatës së afaristëve Rumelisiad nga Bursa. Shoqata Rumelisiad, nga Bursa, e themeluar nga biznesmenë me origjinë ballkanase, shqyrtoi mundësitë e të bërit biznes si dhe bashkëpunimit në Kosovë. Gjatë vizitës dy-ditore në Kosovë delegacioni nga Bursa nën kryesinë e kryetarit të kësaj shoqate Ömer Kumova…

Oda Tregtare Kosovaro Turke festoi 10 vjetorin e themelimit dhe zgjodhi Kryetarin e ri të Bordit të Drejtorëve

25.01.2018 – Oda Tregtare Kosovaro Turke më 25 Shtator organizoi Kuvendin e Përgjithshëm të Anëtarëve ku edhe miratoi raportin financiar për periudhën 2017-2019. Në mbledhjen e Kuvendit po ashtu u zgjedh edhe kryetari si dhe bordi i ri i drejtorëve. Abdurrahman Balkız, me propozim të bordit të drejtorëve me vota unanime u zgjodh kryetari i ri i Odës Tregtare Kosovaro…

KTTO, Yeni Başkanını seçti ve kuruluşunun 10. Yıldönümünü kutladı

25.09.2018 – Kosova Türkiye Ticaret Odası, 25 Eylül tarihinde Genel Kurul toplantısını düzenleyerek, bu toplantıda 2017 – 2019 dönemi finansal raporlarını kabul etti. Toplantıda ayrıca yeni yönetim ve Başkan seçildi. Genel Kurul, Yönetim Kurulu tarafından önerilen Başkan Adayı Abdurrahman Balkız’ı oybirliği ile Oda Başkanlığına seçti. Tüzük gereği, Başkanın önerdiği 9 yönetim kurulu üyesi ve 3 ilave üyenin önümüzdeki 30 gün…

1 2 3 4