Dënojmë ashpër sulmin e pabesë ndaj ushtarëve turq në Iblid, ndërsa i lutemi Allahut për ushtarët që ranë dëshmorë në këtë sulm. Urojmë shërim urgjent për të plagosurit, ngushëllime për të afërmit e ushtarëve dhe të popullit turk. Ne jemi të bindur se ushtria turke (Mehmetçikët)  do t'i tejkalojë të gjitha vështirësitë, qëllimi i vetëm i të cilëve është të…

OTKT organizoi Mbledhjen e Kuvendit të Anëtarëve

Oda Tregtare Kosovaro Turke me datën 11 Shkurt 2020, në Hotelin Emerald organizoi Mbledhjen e Kuvendit të Anëtarëve. Në mbledhje përveç anëtarëve të Odës morri pjesë edhe Ambasadori i Republikës Turqisë në Prishtinë njëkohësisht edhe Kryetar Nderi i Odës Tregtare Kosovaro Turke  Çağrı Sakar. Hapjen e fjalimit e bëri Kryetari i Odës Abdurrahman Balkız, i cili tregoi që prej vitit…

OTKT Mbështet Fëmijët Jetim

Oda Tregtare Kosovaro Turke (OTKT), ndihmoi fëmijët jetimë të vëllezërve Abazi që vdiqën në tërmetin në Shqipëri. "Dhimbja juaj është dhimbja jonë, këta fëmijë jetimë janë edhe fëmijët tanë" u shpreh Kryetari i OTKT-së Abdurrahman Balkiz, i cili realizoi në vizitë në familjen Abazi.  Përveç Kryetarit të OTKT-së Abdurrahman Balkız, familjen e vizituan edhe Nënkryetari Ayhan Demirkıran, Anëtari i Bordit…

ATK festoi përvjetorin e saj të 20-të

Administrata Tatimore e Kosovës festoi përvjetorin  e 20-të të themelimit. Në këtë ceremoni mori pjesë kryetari i Odës Tregtare Kosovaro Turke (OTKT) Abdurrahman Balkiz, të cilit në emër të Odës iu dha një mirënjohje për angazhimin dhe përkushtimin e tij. Në ceremoni mori pjesë edhe presidenti Hashim Thaçi. Në fjalimin e tij Thaçi tha se duke u nisur nga pika zero,…

Nënkryetari i OTKT-së Demirkıran mori pjesë në Ditën e Arsimit në Gjuhën Turke në Shkup

23.12.2019 – Nënkryetari i Odës Tregtare Kosovaro Turke, Ayhan Demirkıran mori pjesë në programin e festimit të festës 21 Dhjetor  Dita e Arsimit në Gjuhën Turke  dhe  dita kombëtare e turkve të Maqedonisë Veriore. Gjithashtu edhe Kryetari i Asambles të Madhe Kombëtare të Turqisë (TBMM) Mustafa Şentop mori pjesë  në ceremonin të cilja është festua me festime madhështore.  Në këtë…

Miratohet Marrëveshja e Tregtisë së lirë midis Kosovës dhe Turqisë

14.06.2019 – Presidenti i Republikës së Kosovës Hashim Thaçi dekreton Marrëveshjen për Tregti të Lirë midis Kosovës dhe Turqisë. Aprovimi i kësaj marrëveshjeje u botua në Gazetën Zyrtare më  datën 13 qershor 2019. Ndërkohë Turqia kishte aprovuar Marrëveshjen e Tregtisë së Lirë me Kosovën më 14.07.2015.  Kjo Marrëveshje hyn në fuqi në ditën e parë të muajit të dytë pas…

Përfitimet e marrëveshjeve tregtare nuk janë kuptuar si duhet

06.06.2019 - Oda Tregtare Kosovaro Turke (OTKT) tregon se Marrëveshja e Tregtisë së Lirë e nënshkruar ndërmjet Kosovës dhe Turqisë do t’i sillte përfitime që të dyja vendeve dhe jo vetëm. OTKT thekson se me nënshkrimin e kësaj marrëveshjeje, Kosova do të kishte shumë avantazhe dhe do të përfitonte mundësinë e hapjes në një treg si Turqia i cili përbën…