Ja pse Marrëveshja e Tregtisë së Lirë është e rëndësishme

27.05.2019 - Kanë kaluar pothuajse 7 vjet që nga koha kur është nënshkruar (27.09.2013) Marrëveshja e Tregtisë së Lirë në mes Kosovës dhe të Turqisë. Nëse marrim shembull nga rajoni, nuk mund të gjejmë një të tillë ku një marrëveshje e nënshkruar merr kaq shumë kohë për t’u aprovuar. I pakuptimtë duket diskutimi i mosaprovimit të kësaj marrëveshjeje; ndërsa duket…

OTKT organizon iftarin tradicional

22.05.2019 - OTKT mblodhi anëtarët e saj në një darkë iftari, e cila tashmë është kthyer në traditë. Në kuadër të këtij organizimi të iftarit u fol rreth marrëdhënieve miqësore mes Kosovës dhe Turqisë, përfitimeve nga marrëveshja së tregtisë së lirë, rreth përpjekjeve në drejtim të zhvillimit të bashkëpunimit ekonomik me Turqinë, bashkëpunimit me DEIK-un si dhe lidhur me aktivizimin…

OTKT dhe ATTSO nënshkruan një Memorandum Bashkëpunimi

25.04.2019 - U nënshkrua një memorandum bashkëpunimi midis Odës Tregtare Kosovaro Turke (OTKT) dhe Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi (ATTSO). Memorandumi i nënshkruar nga Kryetari i Odës Tregtare Kosovaro Turke Abdurrahman Balkız dhe Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Seyhan Pencablıgil parashikon bashkëpunimin midis Dhomave. Me ftesë të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Turqi (ATTSO) një delegacion i…

OTKT mban mbledhjen e rregullt të Kuvendit të Anëtarëve

Më 26 Mars 2019 në Hotelin Swiss Diamod u mbajt Kuvendi i Anëtarëve të Odës Tregtare Kosovaro Turke. Në kuvend u prezantuan shpenzimet dhe të ardhurat e vitit 2018 si dhe u aprovua buxheti për vitin 2019. Në këtë takim po ashtu u diskutua rreth aktiviteteve të Odës si dhe bashkëpunimeve ndërmjet anëtarëve të saj. Në kuvend, përveç anëtarëve të…

Ambasadori i Turqisë Sakar morri pjesë në takimin njoftues me bordin e OTKT-së

25.02.2019 - Bordi i Drejtorëve të Odës Tregtare Kosovaro Turke (OTKT), ditën e shtunë, mirëpriti ambasadorin e ri të Republikës së Turqisë në Prishtinë Çağrı Sakar. Krytari i Bordit të Drejtorëve të OTKT-së Abdurrahman Balkız deklaroi se ky takim ishte njoftues ku anëtarët e bordit të drejtorëve prezantuan punën dhe aktivitetet e tyre në Kosovë. Në takim anëtarët e Bordit…

Banka Gaspları ve Soygunları Yabancı Yatırımları Riske Atıyor

Kosova’da bankacılık sektörü, ülke ekonomisinin kalkınması ve hem ekonomik hem de sosyal istikrar için çok önemli rol oynayan sektörlerin başında gelmektedir. Ülkede yatırımların artması ve doğrudan yabancı yatırımların ülkeye çekilebilmesi için istikrarlı ve sağlam bir bankacılık sistemi ön koşul olarak görülmektedir. Ekonomik kalkınmanın bu temel şartları göz önünde bulundurulunca Kosova’da çok sağlam ve istikrar örneği olan bir bankacılık sistemi gelişmiştir.…

Plaçkitjet e bankave trembin investitorët e huaj në Kosovë

Sektori bankar në Kosovë është një nga sektorët kryesorë me rol shumë të rëndësishëm për zhvillimin e ekonomisë së vendit, si dhe për stabilitetin ekonomik dhe atë social të tij. Një sistem bankar i qëndrueshëm dhe i fuqishëm konsiderohet parakusht për rritjen e investimeve në vend si dhe për tërheqjen e investimeve të huaja direkte. Marrë parasysh rëndësinë e tij…

Kosovën dhe Turqinë i bashkon jo vetëm interesi ekonomik, por edhe historia

Kryetari i Odës Ekonomike Turke në Kosovë, Abdurrahman Balkiz, në një intervistë për KosovaPost flet për bashkëpunimin ekonomik mes Kosovës dhe Turqisë, ndër të tjera edhe për mos implementimin e Marrëveshjes së Tregtisë së Lirës mes dy vendeve. Ai gjithashtu tregon edhe për vështirësitë që kanë investitorët e huaj, përfshirë edhe ata të Turqisë në Kosovë. Me tutje, Balkiz thotë se…

OTKT dhe Oda e Tregtisë së Edremit’it nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

Oda Tregtare Kosovaro Turke dhe Oda e Tregtisë së Edremit’it nënshkruan memorandum bashkëpunimi. Dje, më 15 nëntor, Kryetari i Odës Tregtare Kosovaro Turke Abdurrahman Balkız mirëpriti Sekretarin e Përgjithshëm të Odës së Tregtisë së Edremit’it Recep Akgun. Gjatë takimit u fol rreth organizimeve të përbashkëta si dhe rreth shkëmbimit të informacioneve. Më pas, u nënshkrua një memorandum bashkëpunimi i cili…

Kosova duhet ta ratifikojë marrëveshjen e tregtisë së lirë me Turqinë

Drejtori ekzekutiv i Odës Tregtare Kosovare-Turke (OTKT), Arben Fetahu, ka thënë se marrëveshja për tregti të lirë me Turqinë që është nënshkruar në vitin 2013 duhet të ratifikohet urgjentisht nga Qeveria e Kosovës pasi, sipas tij, mosratifikimi i kësaj marrëveshje po i destimulon investitorët turq për të investuar në Kosovë. Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, ai…