OTKT dhe Oda e Tregtisë së Edremit’it nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

Oda Tregtare Kosovaro Turke dhe Oda e Tregtisë së Edremit’it nënshkruan memorandum bashkëpunimi. Dje, më 15 nëntor, Kryetari i Odës Tregtare Kosovaro Turke Abdurrahman Balkız mirëpriti Sekretarin e Përgjithshëm të Odës së Tregtisë së Edremit’it Recep Akgun. Gjatë takimit u fol rreth organizimeve të përbashkëta si dhe rreth shkëmbimit të informacioneve. Më pas, u nënshkrua një memorandum bashkëpunimi i cili…

Kosova duhet ta ratifikojë marrëveshjen e tregtisë së lirë me Turqinë

Drejtori ekzekutiv i Odës Tregtare Kosovare-Turke (OTKT), Arben Fetahu, ka thënë se marrëveshja për tregti të lirë me Turqinë që është nënshkruar në vitin 2013 duhet të ratifikohet urgjentisht nga Qeveria e Kosovës pasi, sipas tij, mosratifikimi i kësaj marrëveshje po i destimulon investitorët turq për të investuar në Kosovë. Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, ai…

Rumelisiad, Kosova’da işbirliği fırsatlarını araştırıyor

Kosova Türkiye Ticaret Odası KTTO, Bursa’daki Rumelisiad Derneğinden gelen iş heyetini kabul etti. 1 Kasım 2018, Priştine - Balkan kökenli iş insanlarının kurduğu Bursa merkezli Rumelisiad Derneği, Kosova’da iş fırsatları ve işbirliği olanaklarını araştırıyor. İki günlük Kosova ziyareti sırasında Rumelisiad Derneği Başkanı Ömer Kumava başkanlığındaki heyet Kosova Türkiye Ticaret Odasını ziyaret etti. KTTO Başkanı Abdurrahman Balkız tarafından karşılanan heyete Kosova’da…

Rumelisiad kërkon mundësi bashkëpunimi në Kosovë

Rumelisiad kërkon mundësi bashkëpunimi në Kosovë 01.11.2018 - Oda Tregtare Kosovaro Turke mirëpriti delegacionin e shoqatës së afaristëve Rumelisiad nga Bursa. Shoqata Rumelisiad, nga Bursa, e themeluar nga biznesmenë me origjinë ballkanase, shqyrtoi mundësitë e të bërit biznes si dhe bashkëpunimit në Kosovë. Gjatë vizitës dy-ditore në Kosovë delegacioni nga Bursa nën kryesinë e kryetarit të kësaj shoqate Ömer Kumova…

Oda Tregtare Kosovaro Turke festoi 10 vjetorin e themelimit dhe zgjodhi Kryetarin e ri të Bordit të Drejtorëve

25.01.2018 – Oda Tregtare Kosovaro Turke më 25 Shtator organizoi Kuvendin e Përgjithshëm të Anëtarëve ku edhe miratoi raportin financiar për periudhën 2017-2019. Në mbledhjen e Kuvendit po ashtu u zgjedh edhe kryetari si dhe bordi i ri i drejtorëve. Abdurrahman Balkız, me propozim të bordit të drejtorëve me vota unanime u zgjodh kryetari i ri i Odës Tregtare Kosovaro…

KTTO, Yeni Başkanını seçti ve kuruluşunun 10. Yıldönümünü kutladı

25.09.2018 – Kosova Türkiye Ticaret Odası, 25 Eylül tarihinde Genel Kurul toplantısını düzenleyerek, bu toplantıda 2017 – 2019 dönemi finansal raporlarını kabul etti. Toplantıda ayrıca yeni yönetim ve Başkan seçildi. Genel Kurul, Yönetim Kurulu tarafından önerilen Başkan Adayı Abdurrahman Balkız’ı oybirliği ile Oda Başkanlığına seçti. Tüzük gereği, Başkanın önerdiği 9 yönetim kurulu üyesi ve 3 ilave üyenin önümüzdeki 30 gün…

Hedef ekonomik ilişkilerde birincilik

KTTO Geleneksel iftar buluşmasında üyeleriyle bir araya geldi. Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi ve KTTO Onursal Başkanı Kıvılcım Kılıç, mevcut ticari ve yatırım ilişkilerinin artarak devam etmesinden memnuniyet duyduğunu ama tatmin olmadığını, hedefin birinci sıraya yükselmek olduğunu söyledi. 05.06.2018, Priştine - Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO) geleneksel iftar buluşmasını gerçekleştirdi. Atlantik Group CEO-su ve Oda Başkanı Ayhan Demirkıran’ın ev sahipliğinde Emerald Otelde…

Synimi ynë është të jemi të parët në marrëdhëniet ekonomike

Synimi ynë është të jemi të parët në marrëdhëniet ekonomike OTKT në një darkë iftari, e cila tashmë është kthyer në traditë, mblodhi anëtarët e saj. Ambasadorja e Republikës së Turqisë në Prishtinë, njëkohësisht kryetare e nderit e OTKT-së në fjalimin e saj tha se marrëdhëniet aktuale tregtare dhe të investimeve vazhdojnë të rriten, por që ende nuk është e…

Fetahu: Investitorët Turq të interesuar të investojnë në Kosovë

07.02.2018 - Zëvendësministri i Ministrisë së Diasporës dhe Investimeve Strategjike, Arian Daci, priti në takim drejtorin ekzekutiv të Odës Tregtare Kosovare-Turke, Arben Fetahu. Me këtë rast, Fetahu shprehu interesimin e investitorëve potencialë strategjikë turq për të investuar në Kosovë, përkatësisht në sektorin e minierave dhe në dikastere të tjera të industrisë. Ai theksoi se Oda Tregtare Kosovare-Turke është urë lidhëse…

Fetahu: Türk yatırımcılar Kosova’da yatırım yapmayla ilgileniyor

07.02.2018 - Diaspora ve Stratejik Yatırımlar Bakan YardımcısıArian Daci, Kosova Türkiye Ticaret Odasının İcra Müdürü Arben Fetahu’yu ağırladı. Görüşmede Fetahu, Türk yatırımcılarının Kosova’da yatrım yapmak için hazır olduklarını belirterek, Türk işadamlarının ilk sırada madencilik ve sanayinin diğer dallarında yatırım yapmak arzusunda olduklarını kaydetti. Fetahu ayrıca, Kosova Türkiye Ticaret Odası'nın Türk yatırımcılar ve Kosova arasında köprü rolünü oynadığını vurguladı. Diğer yandan…

1 2 3