Në programin “Java e Eksportit në Turqi” nga Oda Tregtare Kosovaro Turke po marrin pjesë Drejtori i OTKT-së Arben Fetahu si dhe Sektretari Odës Esin Muzbeg

Në Javën e Eksportit në Turqi” e cila po mbahet nën patronatin e Ministrisë së Ekonomisë së Turqisë dhe po organizohet nga Kuvendi i Eksportuesve të Turqisë   përveç seancave kryesore janë duke u organizuar panele të ndryshme me tema tematike dhe rajonale. Drejtori Ekzekutiv i OTKT-së Arben Fetahu, ishte folës në panelin e ballkanit “Investimet Rajonale dhe Tregtia”. Po në…

OTKT merr pjesë në Forumin e Biznesit Turqi Kosovë në Ankara

27 tetor 2017, Ankara – Nën patronatin e Unionit të Odave Tregtare dhe Bursave të Turqisë (TOBB), në Ankara të premten u mbajt Forumi i Biznesit Turqi – Kosovë, në të cilin morën pjesë një numër i madh i bizneseve nga të dyja vendet dhe përfaqësues të lartë institucionalë të Republikës së Turqisë dhe Republikës së Kosovës, përfshirë edhe përfaqësuesit…

KTTO, Ankara’daki Türkiye Kosova İş Forumuna katıldı

  27 Ekim 2017, Ankara – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde, Kosova Türkiye Ticaret Odasının da katıldığı, her iki ülkeden çok sayıda işadamının yer aldığı Türkiye – Kosova İş Forumu, Ankara’da düzenlendi. Foruma Türkiye Cumhuriyeti ve Kosova Cumhuriyeti üst düzey kurum temsilcileri de katıldı. Birinci oturumda her iki ülkenin iş dünyası temsilcileri biraraya gelerek doğrudan temaslar kurdular akabinde…

Kosova’daki olumsuz ekonomik ortam, Türk işletmeleri Makedonya ve Sırbistan’a kaçıyor

Geçen yıl Kosova’daki yatırımlar düşüş kaydetti, buna karşılık bu yılki durum geçen yıla göre daha iyi gözükmüyor. Yatırımcılar için uygun iklim ve teşvik edici önlemleri oluşturma yarışında Kosova’nın bölgeye göre geride kaldığını görebiliyoruz. Maliye Bakanı Bedri Hamza'nın Kosova'daki birçok Ticaret Derneklerinin temsilcileri ile yaptığı toplantıda, Kosova Türkiye Ticaret Odası Müdürü Arben Fetahu, son aylarda Kosova'ya yatırım yapmaya ilgilenen bazı büyük…

Klimë e pafavorshme në Kosovë, bizneset turke ikin në Maqedoni e Serbi

Vitin e kaluar Kosova kishte shënuar rënie të investimeve, kurse sivjet situata nuk duket të jetë më e mirë se vitin e kaluar.   Në garën për të krijuar klimë të favorshme dhe masa stimuluese për investitorë, si duket Kosova po ngec me rajonin. Gjatë një takimi që ministri i Financave Bedri Hamza, zhvilloi me drejtues të shumtë të Asociacioneve…